All Backup jobs gone

Backupper Pro 4.6.2 on Windows 10 Prof

All Backup-Jobs gone on two machines.
Backups themselve are still there, but no warning about the stopped scheduled backup-process for nearly a week.
Just found this issue by chance.

As AOMEI-backupper had this issue some versions before and offered an update then, I think they do have the same problem now (again and again) ...

Comments

  • I‘m sorry, the cause of this problem is still unknown.
  • Same here, Backupper Pro 4.6.2, two different Win 10 Pro machines, all settings gone without a trace after a while (ca. 48hrs? couldn't pin point yet when exactly). Re-importing the settings worked, but still annoying to miss out on backups without notice.
    I have switched from using the backupper scheduler service to using the windows task planner now, let's see how that works out.
  • I'm curious.  Have any of you backed up your config before?  I backup mine to my dropbox but each time I have to import it, it looks in backupper program folder first.  wondering if it needs to stay in that folder?  
    I'm using 5.01 tech plus but this has been going on since back in the 4.x versions as well.  Seems random but has been happening more often lately.  
  • @dworrell ; Are these scheduled backups? Did you get a BSOD?
  • Wow, this bug is killing the reliability of automated backups! Carefully created automated backup jobs disappearing on several machines using Win10 since January 2020. Using latest version of Backupper. No warning, the console shows the jobs are gone. I use import/export to recreate but also need to edit schedule and backup scheme to restore the job parameters. Works for a few weeks and disappears again. Hello @admin, any clues as to what's going on? Happy to beta test.
  • Thanks Admin for the reply. I read the other thread but I am not sure how this applies to the issue described here? I don't have error messages or BSOD, it's just the the automated backup jobs will occasionally disappear from the Backupper interface. 
    Jeff
  • @jeffN ; The task disappearance may be caused by BSOD, you could try it first.
  • Admin, no BSOD issues but still having this issue. I have changed the windows 10 system update schedule to exclude times when I'm doing backups. Maybe the system was rebooting during scheduled backups? 
  • Version 5.7 also have this problem, plus Blue Screen on Windows 10 2004
  • @Matrix, could you download and install the new v5.8 from the following link to see if the backup tasks will disappear again and if there is a Blue Screen problem.
    https://drive.google.com/file/d/1hmevdvVaZc2XsK63zCyD-PcEiiYRc_Ru/view?usp=drivesdk
    Please first uninstall AOMEI Backupper you have installed via Control Panel, then delete ambakdrv.sys, ammntdrv.sys, amwrtdrv.sys under C:\Windows\System32, reboot the computer, install the new version we sent.
  • I have the same problem the second time on my windows 10 pro.
    All, except of one job are suddenly gone, no trace to find. The backups themselves stayed.
    I am still using 5.7.
    I had an export of the jobs so i reimported them. In the moment they work.
    I had never a bluescreen.
    What shall i do? Uninstall and install 5.8 like you wrote above?
  • Admin,

    My apologies as I never tried the special version you sent to me. Just to report that I was still seeing the issue of all backup tasks disappearing with ABPro v5.7 on one of my systems.  Just updated that one to v5.8. Could it have something to do with windows 10 when there are major updates? I have now updated to WIn10 2004.
  • @Extramints, Yes, please try the special v5.8 we offered. After that, please check if the backup tasks will disappear again.
  • @JeffN, Do you have the problem again with the special version we offered? It should be not related to windows update.
  • All jobs gone here as well, damn annoying.
    I can't believe you still haven't fixed that bug after 1 1/2  years.
  • Admin,

    I have been running v5.8 pro and been ok so far. As you requested, I just installed the special version v5.7 workstation (not v5.8) you provided via the link. I will run in over the next few weeks and let you know.

    Jeff
Sign In or Register to comment.