File Backup takes extremely long

My last remaining problem with AOMEI Backuper PRO ist the "file backup" option. (Full Backup)


For the exact same folders on the exact same drives my self-written 7zip CLI is around 2-3 times faster than AOMEI Pro.

As I want to get rid of my self written scripts, I wanted to use professional solutions, so I bought AOMEI Backupper Pro.


How can this be fixed?


Backup is initializing...

Getting the file information...

Scanning the authority files... => takes a really long time

Trying to create snapshots...

Calculating the total number of the backup files... => takes a really long time


Only then, the actual backup starts.


Log File:


AOMEI Backupper 4.0.6 log is as follows:

====================== System Information ======================
Module Path: C:\Program Files (x86)\AOMEI Backupper\ABCore.exe
Product Name: Windows 10 Pro (6.2.9200.2)
Service Package:
OS Version: 6.3
Total Memory: 32728 MB
Available Memory: 30882 MB
System Root: C:\Windows
Processor Architecture: AMD64
Processor Number: 4
Current Time: 2018-1-11 15:54:25
================================================================

[0       ]vecParamLst.size()==2 return code: 0x00000000, helper.cpp(206).
[0       ]BackupLogic.cpp(127): >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Start work thread >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
[2       ]::GetFileAttributesA(sCurPath) != INVALID_FILE_ATTRIBUTES return code: 0x00000000, NetworkMgr.cpp(254).
[2250    ]dwErrCode==NO_ERROR return code: 0x00000000, helper.cpp(352).
[2250    ]dwErrCode==NO_ERROR return code: 0x00000000, helper.cpp(352).
[2250    ]dwErrCode==NO_ERROR return code: 0x00000000, helper.cpp(352).
[2250    ]dwErrCode==NO_ERROR return code: 0x00000000, helper.cpp(352).
[2250    ]dwErrCode==NO_ERROR return code: 0x00000000, helper.cpp(352).
[2250    ]brwcs2wcs(pTmp, pPath, BufLength)>0 return code: 0x00000000, helper.cpp(346).
[2       ]::GetFileAttributesA(sCurPath) != INVALID_FILE_ATTRIBUTES return code: 0x00000000, NetworkMgr.cpp(254).
Backup Parameters:
MediaType             = 0
BackupType            = 0
NetWriteSpeed         = 0
EncryptLevel          = 1
SplitFileSize         = 0
NetWriteSpeed         = 0
DependencyVer         = -1
PasswordProtect       = 0
IsCheckImgAfter       = 0
IsNotBackupSub        = 0
IsNotBackupHideFile   = 0
IsNotbackupSystem     = 0
TempFolder        = C:\Users\crw\AppData\Local\Temp\
ImgFilePath       = G:\AOMEI\Test\
[18      ]vtrImgList.size()>0 return code: 0x00DA100B, ImageReaderHelp.cpp(218).
[18      ]SearchImageFiles(wsPath, wsTaskName, stGuid, m_vtrImageList) return code: 0x00DA100B, ImageReaderHelp.cpp(62).
[18      ]FileList.size() return code: 0x0240100B, ImageReaderHelp.cpp(576).
[ACLCheckBackupFolderHelper, Thread] 0
[ACLCheckBackupFolderHelper, Thread] 0
[ACLCheckBackupFolderHelper, Thread] 0
[ACLCheckBackupFolderHelper, Thread] 0
Create VSS successful!
Create VSS successful!
[BackupFolderCountHelper, Thread] 0
[BackupFolderCountHelper, Thread] 0
[BackupFolderCountHelper, Thread] 0
[BackupFolderCountHelper, Thread] 0
[0       ]FuncFileBackup.cpp(1105): Filebackup successfully.
[0       ]wszImgPath[0]==TEXT('\\') return code: 0x00000000, UiRecord.cpp(2510).
[0       ]m_pTaskRecords->IsPolicy(iIndex) return code: 0x00000000, UiTaskMgr.cpp(2170).
[0       ]UiTaskMgr.cpp(1039): PolicyManager error.
[0       ]HELP::IsNeedSendUserExperience() return code: 0x00000000, UiTaskMgr.cpp(3062).
[0       ]TaskInfo.bSendMail return code: 0x00000000, helper.cpp(1071).
[0       ]m_hMonitor!=INVALID_HANDLE_VALUE return code: 0x00000000, BackupLogic.cpp(879).
[2       ]GetFileAttributesA(szDir)!=INVALID_FILE_ATTRIBUTES return code: 0x00000000, helper.cpp(660).
[2       ]ReadFromeSchedFile(szwParam, 1024*sizeof(WCHAR)) return code: 0x00000000, helper.cpp(700).




Comments

  • Dear creativeworkx,

    in my tests, I find the same behavior on a Win 7 PC with the "File Backup" option to my NAS, which you describe:


    "Scanning the authority files... => takes a really long time"


    Best regards,

    Robert

  • edited January 12

    Thank you for the information, we will try to improve it.

  • Hi,


    @Robert: do you have the same error message?

    @Admin: thank you

Sign In or Register to comment.